Räkpasta med spenatgrädde

Du behöver 1 st purjolök smal 1 msk olja 1.5 st vitlöksklyftor 400 g färsk spenat salt svartpeppar 2 dl matgrädde 4 msk riven ost...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök smal
  • 1 msk olja
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 400 g färsk spenat
  • salt svartpeppar
  • 2 dl matgrädde
  • 4 msk riven ost
  • 4 prt tagliatelle
  • vatten salt
  • 400 g räkor tinade, skalade

Gör så här

1
Koka upp saltat vatten (2 tsk salt per liter vatten) till pastan, och koka den som paketet föreskriver. Låt rinna av i durkslag.

2
Snitta och skölj under tiden ur purjon, skiva den fint. Fräs i djup stekpanna på medelvärme med olja. Skiva vitlöken tunt och tillsätt den. Höj värmen till näst högsta och tillsätt spenaten. Låt den fräsa sig blank och mörk under omrörning, salta och peppra. Tillsätt grädden och osten, rör om och låt puttra under lock ett par minuter före servering.

3
Blanda pasta, spenatsås och räkor i pastagrytan eller stor serveringsskål.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 586, Fett 13 g, Kolhydrater 74 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top