Räkpasta med ost och salladslök

Du behöver 4 prt pasta t ex bavette 2 pkt sugar snap peas (400 g) 1 kg räkor (ca 400 g skalade) 5 st salladslökar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta t ex bavette
  • 2 pkt sugar snap peas (400 g)
  • 1 kg räkor (ca 400 g skalade)
  • 5 st salladslökar
  • 150 g philadelphiaost mager
  • parmesanost färskriven
  • svartpeppar

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spara 2 deciliter hett kokvatten.

2
Koka sugar snap peas enligt förpackningens anvisning. Skala räkorna. Skiva salladslöken tunt i diagonala snygga skivor. Dela sugar snap peas i bitar. Rör ner philadelphiaost, lök och ärtskidor i den varma pastan. Späd med lite hett kokvatten om det behövs för att osten ska smälta och fördela sig i pastan.

3
Lägg upp pastan i 4 tallrikar och toppa med parmesanost och nymald svartpeppar.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 540, Fett 16 g, Kolhydrater 58 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top