Läsar-recept

Räkpanna

Du behöver 3 st paprikor i olika färger 2 st purjolök margarin 0.75 dl chilisås 1 msk senap 2.5 msk curry 1 msk paprikapulver 3...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st paprikor i olika färger
  • 2 st purjolök
  • margarin
  • 0.75 dl chilisås
  • 1 msk senap
  • 2.5 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 tsk italiensk salladskrydda
  • salt och peppar
  • 6 dl grädde
  • 700 g skalade räkor

Gör så här

1
Hacka paprikorna fint. Strimla det vita på purjolökarna fint. Fräs det hackade och strimlade i margarin i en traktörpanna.

2
Häll på chilisåsen och senapen och rör om. Tillsätt alla kryddorna. Häll på grädden, hetta upp och smaka av. Tillsätt eventuellt mer av någon krydda. Lägg i räkorna och låt dem bli heta, men inte kokta.

3
Servera med jasminris och grönsallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top