Räkor och musslor med vitlök

Du behöver 500 g räkor med skal (djupfrysta) 1.5 st burk musslor à 225 g 1.5 msk olivolja 1.5 st vitlöksklyftor persilja Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal (djupfrysta)
  • 1.5 st burk musslor à 225 g
  • 1.5 msk olivolja
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • persilja

Gör så här

1
Skala räkorna. Öppna musselburkarna och låt spadet rinna av. Pressa vitlöksklyftorna och hacka persilja.

2
Häll olivolja i en stekpanna. Rör i pressad vitlök, räkorna och de väl avrunna musslorna och fräs allt på svag värme. Strö över hackad persilja och servera direkt när det hela är hett och vitlöksdoftande. Servera brytbröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top