Räkor och bröd med korianderdip

Du behöver 300–500 g färska eller tinade räkor 4 skivor toastbröd 1 dl creme fraiche 1/4 tsk salt 1–2 lime, det yttersta finrivna skalet 1...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300–500 g färska eller tinade räkor
  • 4 skivor toastbröd
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/4 tsk salt
  • 1–2 lime, det yttersta finrivna skalet
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2–3 duttar malen kajennpeppar
  • 1 kruka koriander

Gör så här

1
Tinade räkor behöver rinna av en stund på kökspapper innan de balanseras på glaskant.

2
Rosta brödet strax före servering, kantskär eventuellt och dela skivorna i långa stavar.

3
Smaksätt creme fraiche med salt, limeskal, vitlök och kajenn. Finhacka koriandern och vänd ner i creme fraichen, dela upp i individuella dipskålar. Ställ brödstängerna i glasen, redo för dipning.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top