RECEPT FRÅN IK

Räkor med tre såser

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg räkor med skal
  • rostat bröd
  • Rhode Island-sås

  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 krm salt
  • tabasco några stänk
  • röd paprika fint tärnad
  • Örtagårdssås

  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • salt vitpeppar
  • Sauce verte

  • 200 g spenat tinad, hackad
  • 0.75 dl majonnäs
  • 1.5 dl gräddfil
  • 1 tsk senap
  • salt vitpeppar
  • 2.5 msk hackat kryddgrönt

Gör så här

1
Rhode Island-sås Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås. Smaka av med salt och tabasco. Toppa med paprika.
2
Örtagårdssås Blanda gräddfilen med majonnäs och nästan allt kryddgrönt. Salta och peppra. Toppa med resten av det kryddgröna.
3
Sauce verte Blanda spenaten med majonnäs, gräddfil och senap. Smaka av med salt och peppar. Rör ner det kryddgröna.
4
Lägg upp räkorna på ett berg av is och bjud ingredienserna till.

Recept // Fler skaldjurrecept