Pasta med räkor och fänkål

Du behöver 300 g pasta valfri 1 st fänkål 0.5 st gul lök 1 tsk dillfrö 2 msk rapsolja 2 dl fiskbuljong 0.5 st purjolök...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g pasta valfri
  • 1 st fänkål
  • 0.5 st gul lök
  • 1 tsk dillfrö
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl fiskbuljong
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 200 g räkor utan skal
  • dill

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Ansa och strimla fänkålen, skiva löken. Fräs lök, fänkål och dillfrö i oljan på medelvärme i 3–4 minuter.

3
Tillsätt fiskbuljong och koka i 2–3 minuter. Rör i purjolök och grädde och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med dijon­senap, salt och peppar.

4
Blanda i räkorna och servera till pastan. Garnera med dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top