Räkor i ört-crème fraîche

Du behöver 400 g fjärilspasta 500 g räkor frysta med skal 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 1 st paprika röd och 1 grön...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fjärilspasta
  • 500 g räkor frysta med skal
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika röd och 1 grön
  • smör eller olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • salt och peppar

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningen.

2
Skala räkorna och ställ åt sidan. Skala löken och rensa paprikorna. Skär löken i fyra klyftor och skiva sedan. Skär paprikan i stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i lite smör några minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare en stund. Tillsätt grädden och koka ihop allt. Sänk värmen, rör i crème fraîche, paprika och sist räkor. Smaka av med salt och peppar.

3
Allra sist tillsättes nykokt pasta som blandas i ordentligt så allt blir såsigt.

4
Garnera med dill och citron.


Kommentar:
Ett recept från Mathias Franzén, fd kock och numera professionell handbollsspelare!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top