Du behöver
- 400 g fjärilspasta
- 500 g räkor frysta med skal
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st paprika röd och 1 grön
- smör eller olja
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl crème fraîche
- salt och peppar
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningen.
2
Skala räkorna och ställ åt sidan. Skala löken och rensa paprikorna. Skär löken i fyra klyftor och skiva sedan. Skär paprikan i stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i lite smör några minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare en stund. Tillsätt grädden och koka ihop allt. Sänk värmen, rör i crème fraîche, paprika och sist räkor. Smaka av med salt och peppar.
3
Allra sist tillsättes nykokt pasta som blandas i ordentligt så allt blir såsigt.
4
Garnera med dill och citron.
Ett recept från Mathias Franzén, fd kock och numera professionell handbollsspelare!