Räkfyllning på salladsbädd

Du behöver 500 g räkor med skal 1/2 dl gräslök hackad 1 msk ingefära färskriven, eller 1 tsk malen 2 krm salt 1 dl crème...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1/2 dl gräslök hackad
  • 1 msk ingefära färskriven, eller 1 tsk malen
  • 2 krm salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 stora grönsallatsblad
  • GARNERING:
  • gräslöksstrån

Gör så här

1
Skala och grovhacka räkorna. Blanda räkhack med gräslök, ingefära, salt och crème fraiche.

2
Fördela räkröran på salladsbladen och garnera med gräslök.

3
Servera till ett glas champagne eller motsvarande vin alternativt cider.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Mat med tradition” som ingår i temafesten “Middag med manglad duk”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top