Du behöver
- 1.5 kg räkor färska eller tinade
- 500 g räkor rökta
- 2 st äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 3 dl rapsolja
- 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
- 1 msk citronsaft
- 1 nypa salt
- grönsallad
- citronklyftor
- focaccia med örtolja (se recept)
Citronmajonnäs:
Tillbehör:
Gör så här
1
Lägg de olika räkorna i varsin skål och håll dem kalla till servering.
2
Citronmajonnäs: Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan lite i taget och vispa kraftigt till en majonnäs. Smaksätt med citronskal, citronsaft och salt.
3
Servera räkor och majonnäs tillsammans med grönsallad, citronklyftor, örtfocaccia och det som blivit över av örtoljan vid brödbaket.
Passar till: