RECEPT FRÅN IK

Räkfrossa med citronmajonnäs

Av .

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg räkor färska eller tinade
  • 500 g räkor rökta
  • Citronmajonnäs:

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 1 msk citronsaft
  • 1 nypa salt
  • Tillbehör:

  • grönsallad
  • citronklyftor
  • focaccia med örtolja (se recept)

Gör så här

1
Lägg de olika räkorna i varsin skål och håll dem kalla till servering.
2
Citronmajonnäs: Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan lite i taget och vispa kraftigt till en majonnäs. Smaksätt med citronskal, citronsaft och salt.
3
Servera räkor och majonnäs tillsammans med grönsallad, citronklyftor, örtfocaccia och det som blivit över av örtoljan vid brödbaket.

Passar till:

Recept // Fler skaldjurrecept