Räkcoupe med krispiga romkorn

Du behöver 400 g skalade räkor (1 kg med skal) 100 g röd stenbitsrom 100 g ishavsrom (loddarom) 2 msk schalottenlök hackad 4 dl crème...


8 portioner

Du behöver

  • 400 g skalade räkor (1 kg med skal)
  • 100 g röd stenbitsrom
  • 100 g ishavsrom (loddarom)
  • 2 msk schalottenlök hackad
  • 4 dl crème fraîche
  • salt och vitpeppar
  • 7 st gelatinblad
  • olja till formarna

Gör så här

1
Hacka de skalade räkorna mycket grovt, det ska finnas stora bitar kvar i moussen. Blanda dem med de två romsorterna och schalottenlök. Bind ihop ingredienserna med crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar. Blöt gelatinet och smält enligt anvisning på påsen. Vänd ner det i en tunn stråle i smeten med en slickepott.

2
Skeda upp smeten i oljade engångsformar eller koppar. Oljan gör att de sedan lätt går att stjälpa upp. Sätt formarna i kylskåp minst ett par timmar, eller tills rätten ska serveras. Stjälp upp på ett salladsblad på nyrostat bröd, eller servera i koppar om röran är lös.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top