Du behöver
- 400 g skalade räkor (1 kg med skal)
- 100 g röd stenbitsrom
- 100 g ishavsrom (loddarom)
- 2 msk schalottenlök hackad
- 4 dl crème fraîche
- salt och vitpeppar
- 7 st gelatinblad
- olja till formarna
Gör så här
1
Hacka de skalade räkorna mycket grovt, det ska finnas stora bitar kvar i moussen. Blanda dem med de två romsorterna och schalottenlök. Bind ihop ingredienserna med crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar. Blöt gelatinet och smält enligt anvisning på påsen. Vänd ner det i en tunn stråle i smeten med en slickepott.
2
Skeda upp smeten i oljade engångsformar eller koppar. Oljan gör att de sedan lätt går att stjälpa upp. Sätt formarna i kylskåp minst ett par timmar, eller tills rätten ska serveras. Stjälp upp på ett salladsblad på nyrostat bröd, eller servera i koppar om röran är lös.