Räkcocktail med jordnötstopping

Du behöver 700 g räkor med skal 0.5 st gurka 0.5 tsk salt 1 msk olivolja 2 tsk limeskal det yttersta finrivna 2 msk limesaft...

Tillagningstid: 15 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 700 g räkor med skal
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk limeskal det yttersta finrivna
  • 2 msk limesaft
  • 0.5 st röd chili urkärnad, finhackad
  • 0.5 st vitlök riven
  • 1 st avokado skalad, tärnad
  • 2 msk mynta finhackad
  • 2 msk koriander finhackad

Gör så här

1
Skala räkorna. Skala och kärna ur gurkan, tärna den smått och lägg i ett durkslag, häll på saltet och rör om.

2
Blanda olja, limeskal och -saft, chili och vitlök i en skål. Tillsätt räkor, avrunnen gurka, avokado och örter. Smaka av.

3
Lägg upp i små glas eller skålar, toppa med krossade jordnötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top