Räkcappuccino – krämig räksoppa

Du behöver 350 g räkor med skal 1 st schalottenlök eller liten gul lök smör (eller margarin) 2 msk hummerfond (från flaska) 1 dl vatten...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g räkor med skal
  • 1 st schalottenlök eller liten gul lök
  • smör (eller margarin)
  • 2 msk hummerfond (från flaska)
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1.5 dl mjölk
  • dillkvistar

Gör så här

1
Skala och hacka räkorna i små bitar. Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i matfett i en kastrull. Tillsätt hummerfond, vatten, vin, grädde och kajennpeppar. Låt det hela koka ihop, cirka 5 minuter.

2
Rör i räkhacket. Koka upp mjölken och vispa den med elvisp till skum. Häll upp soppan i små soppskålar eller koppar. Fördela skummet på soppan i skålarna och lägg på små dillkvistar.


Kommentar:
Fler exempel på entrérätter hittar du om klickar på länkarna nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top