Du behöver
- 350 g räkor med skal
- 1 st schalottenlök eller liten gul lök
- smör (eller margarin)
- 2 msk hummerfond (från flaska)
- 1 dl vatten
- 1.5 dl vitt vin
- 2.5 dl mellangrädde
- 1 krm kajennpeppar
- 1.5 dl mjölk
- dillkvistar
Gör så här
1
Skala och hacka räkorna i små bitar. Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i matfett i en kastrull. Tillsätt hummerfond, vatten, vin, grädde och kajennpeppar. Låt det hela koka ihop, cirka 5 minuter.
2
Rör i räkhacket. Koka upp mjölken och vispa den med elvisp till skum. Häll upp soppan i små soppskålar eller koppar. Fördela skummet på soppan i skålarna och lägg på små dillkvistar.
Fler exempel på entrérätter hittar du om klickar på länkarna nedan!