RECEPT FRÅN IK

Räkbakelse med löjrom

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 30 skiva formfranska
  • 400 g skalade räkor
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Garnering

  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad persilja
  • 250 g löjrom
  • 1.5 dl rödlök finhackad
  • 10 st dillvippor
  • blandade småblad

Gör så här

1
Skär rundlar ur formbrödsskivorna med ett järn eller ett glas, cirka 7 centimeter i diameter.
2
Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av.
3
Stapla 3 skivor på höjden med fyllning mellan skivorna, på toppen och runt om på kanten.
4
Garnera med hackad dill och persilja på kanterna. Lägg rom utmed kanten, på toppen samt rödlök och en dillvippa mitt på.
5
Servera på en bädd av blandad småsallad.

Kommentar:
Läsarrecept av Katarina Forsberg

Recept // Fler skaldjurrecept