RECEPT FRÅN

Räkbakelse med löjrom
Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner
Du behöver
- 30 skiva formfranska
- 400 g skalade räkor
- 2 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad gräslök
- 2 krm salt
- 1 krm kajennpeppar
- 1 dl hackad dill
- 1 dl hackad persilja
- 250 g löjrom
- 1.5 dl rödlök finhackad
- 10 st dillvippor
- blandade småblad
Garnering
Gör så här
1
Skär rundlar ur formbrödsskivorna med ett järn eller ett glas, cirka 7 centimeter i diameter.
2
Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av.
3
Stapla 3 skivor på höjden med fyllning mellan skivorna, på toppen och runt om på kanten.
4
Garnera med hackad dill och persilja på kanterna. Lägg rom utmed kanten, på toppen samt rödlök och en dillvippa mitt på.
5
Servera på en bädd av blandad småsallad.
Kommentar:
Läsarrecept av Katarina Forsberg
Läsarrecept av Katarina Forsberg