Du behöver
- 1 st ägg
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 0.5 msk vitvinsvinäger
- 0.5 msk citron färskpressad
- 2 tsk dijonsenap
- 1.5 dl rapsolja
- 0.5 st citron det yttersta gula skalet, finrivet
- salt och nymalen svartpeppar
- 4 st ägg
- 1 kg räkor färska, med skal
- 1.5 st knippen sparris
- 18 st småtomater i kvartar
- 100 g salladsblad sköljda, torra
- 1 msk gräslök finskuren
- ljust bröd rostat eller grillat
Gör så här
1
Börja med att koka äggen till dressingen och salladen. Lägg ner alla ägg i kokande vatten, koka dressingägget i två minuter och de övriga i 7 minuter. Spola med kallt vatten.
2
Knäck tvåminutersägget i en skål och gröp ur det med en sked. Stavmixa tillsammans med vitlök, vinäger, citronsaft och senap. Mixa i oljan till en krämig dressing, rör i citronskal och smaka av med salt och peppar.
3
Skala räkorna. Bryt av nedersta träiga delen av sparrisarna och dela dem i tre delar. Koka i en minut i saltat vatten, spola kallt. Lägg upp salladsblad, sparris, tomat och skalade, tudelade ägg i fyra tallrikar. Toppa med räkor och ringla över dressing. Strö över gräslök. Servera med bröd och resten av dressingen på sidan om.