Räk- och laxtartar med dill

Du behöver 200 g laxfilé 150 g räkor utan skal 2 tsk dijonsenap ljus 2 tsk honung 2 tsk olivolja 2 msk hackad dill 0.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g laxfilé
  • 150 g räkor utan skal
  • 2 tsk dijonsenap ljus
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 st citron det yttersta rivna skalet av
  • salt och nymalen svartpeppar
  • lantbröd till rostning
  • olivolja

Gör så här

1
Tärna laxen fint och hacka räkorna. Blanda med senap, honung, olivolja, dill, citronskal, lite salt och svartpeppar. Låt stå kallt i 10 minuter. Ringla lite olivolja på brödet och rosta det i ugnen 1–2 minuter på varje sida på grill.

2
Servera tartaren i skålar tillsammans med brödet.

3
Obs! Använder du odlad lax (som är den absolut vanligaste laxen i våra butiker) behöver den inte ha varit fryst. Vildfångad lax bör ha varit fryst i tre dygn om den ska ätas rå.


Kommentar:
Att dricka till:
Icakurirens sommelière Charlotte Sjögren rekommenderar: Sval 2128 Terredora Fiano di Avellino 2009, Italien, 99 kr, eller alkoholfri 90264 Kullamust Premium Ingrid Marie, 38 kr för 630 ml.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top