Räk- och chiligryta med rajta

Du behöver 4 msk rapsolja 1 st gul lök hackad 1 st salladslök hackad 1 st vitlöksklyfta hackad 2.5 cm ingefära finhackad färsk 1.5 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 msk rapsolja
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st salladslök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 2.5 cm ingefära finhackad färsk
  • 1.5 st pepparfrukt hackade
  • 1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 1.5 tsk currypasta röd
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 1 st koriander knippa färsk
  • 500 g skalade räkor
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök, ingefära och pepparfrukt på låg värme i några minuter.

2
Tillsätt kryddorna och currypastan och rör i någon minut. Blanda i tomater och vatten och låt koka upp. Sänk värmen och låt koka i 10 minuter.

3
Tillsätt grädden och färsk hackad koriander efter smak och sjud ytterligare 5 minuter. Lägg sedan i räkorna och smaka av med salt och peppar. Krydda eventuellt mer om du önskar. Garnera med färsk hackad koriander.

4
Servera med raita. Rör ihop 2 1/2 deciliter matlagningsyoghurt med 1/2 tärnad gurka, 1/4 tärnad morot, 1/2 hackad rödlök, 1 tärnad tomat, 1/2 tesked malen spiskummin, 1/2 tesked paprikapulver, 1 matsked hackad, färsk koriander, salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top