RECEPT FRÅN IK

Raggmunk med rökt lax

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Raggmunk

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 500 g potatis
  • smör till stekning
  • Topping

  • 300 g varmrökt lax
  • 2 dl gräddfil
  • 2 st salladslökar
  • 1 näve dillvippor

Gör så här

1

Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg och salt till en klumpfri smet. Skala potatisen och riv den grovt, rör ner rivet i smeten.

2

Hetta upp smör i en panna och stek raggmunkar på medelhög värme, ett par minuter på varje sida. De ska få fin färg och bli frasiga i kanterna.

3

Toppa raggmunkarna med rökt lax bruten i bitar, gräddfil, skivad salladslök och några dillvippor. Servera direkt.


Kommentar:
Raggmunk är klassisk vardagsmat, vi lyxar till den med varmrökt lax, gräddfil och dill. Den som vill kan toppa med lite fiskrom.

Recept