RECEPT FRÅN IK

Rågfrallor med äpple

Av . Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 25 minuter
20 stycken

Du behöver

  • 0,25 pkt färsk jäst ca 12g
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl special
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 st äpple grovrivet
  • rågmjöl att strö över

Gör så här

1

På kvällen Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt rågmjöl, vetemjöl special, honung och salt. Rör till en jämn och kladdig deg med en slickepott.

2

Vänd ner det rivna äpplet och rör igen så att allt blandas. Täck med en handduk och låt jäsa i kylen över natten eller cirka 10 timmar.

3

På morgonen Sätt ugnen på 250 grader.

4

Klicka ut degen på en papprad plåt med hjälp av två skedar (ca 1/2 dl deg per fralla). Strö eventuellt över lite rågmjöl.

5

 Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter. Låt svalna på galler.


Kommentar:
Tips: Vetemjöl special ger lite extra fluff, men vanligt vetemjöl ger också bra frallor.

Recept