Rådjurskotletter

Du behöver 750 g rådjurskotletter 2 msk smör salt och peppar rosmarin Tillbehör: potatis pressad gröna bönor 1.5 l svamp färsk 2 msk smör salt...


4 portioner

Du behöver

  • 750 g rådjurskotletter
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • rosmarin

Tillbehör:

potatis pressad
gröna bönor
1.5 l svamp färsk
2 msk smör
salt
rönnbärsgelé

Gör så här

1
Börja med att plocka fram kotletterna ur kylskåpet. De blir bäst om de inte steks kylskåpskalla.

2
Gör i ordning tillbehören. Koka potatis och bönor.

3
Stek svampen: Rensa den och skär den i grova bitar. Lägg den i kall stekpanna under lock. Sätt på högsta värme. När svampen börjat vätska sig lyfter du av locket. Koka svampen så gott som torr under omrörning då och då. Lägg i smöret och fräs ytterligare några minuter. Salta och peppra.

4
Stek kotletterna snabbt i varm panna till vacker färg. Salta och peppra. Smula över rosmarin och servera dem genast med pressad potatis, gröna bönor och stekt svamp.


Kommentar:
Kotletter av vilt som rådjur, hjort och älg smakar så mustigt att det oftast blir godast att tillaga dem så enkelt som möjligt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top