RECEPT FRÅN IK

Rådjursinnanlår med kanelsky och svartrötter

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Rådjursinnanlår:

  • 700 g rådjursinnanlår
  • lagerblad
  • färsk rosmarin
  • bindgarn
  • Kanelsky:

  • 0.5 dl viltfond
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 3 st kanelstänger
  • 100 g smör
  • salt och peppar
  • Impotatis:

  • 200 g potatis
  • 100 g persiljerot
  • 100 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 100 g morot
  • vatten
  • 4 st lagerblad
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 100 g smör
  • salt och peppar
  • Inlagda svartrötter:

  • 8 st svartrötter
  • 0.5 st pressad citron
  • 1-2-3-lag:

  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

1
Rådjursinnanlår
2
Börja med att binda upp steken med lagerblad och rosmarin. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn steken runt om i en stekpanna. Efterstek den i ugn tills den har fått en innertemperatur på cirka 58 grader. Håll den varm i folie. Koka ihop ingredienserna till skyn tills det återstår cirka 1dl. Ta kastrullen från värmen och vispa ner 100 g smör i omgångar. Krydda. Håll skyn varm. Servera köttet med "formad impotatis", garnera med svartrötter och ringla sky över.
3
Impotatis
4
Skala och skär rotsakerna i bitar. Koka upp dem med vatten så att det täcker. Lägg i buljongtärningen och lagerbladen. Koka tills allt är mjukt. Sila från buljongen och spara den. Lägg i smöret och rör om till en grov puré. Späd med den sparade buljongen till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar, håll potatisen varm.
5
Inlagda svartrötter
6
Skala svartrötterna och lägg dem i vatten med pressad citron. Koka upp lagen och lägg i svartrötterna. Låt koka i 5 minuter eller tills de är mjuka. Låt svartrötterna svalna i lagen. Servera dem till rådjursstek och impotatis.

Kommentar:
Receptet kommer från Ingemar Lyxell, krögare på göteborgskrogen 28+


Recept // Fler viltrecept