Rådjursgryta med syltlök

Du behöver 1 msk smör eller margarin 600 g grytbitar (alt älg eller nöt) 1 tsk salt 1 tsk grönpeppar 4 dl vatten 3 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör eller margarin
  • 600 g grytbitar (alt älg eller nöt)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grönpeppar
  • 4 dl vatten
  • 3 msk viltfond eller kalvfond
  • 3 msk gin
  • 3 st morötter
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk gelé
  • 0.5 st timjan eller kruka
  • 1 dl syltlök

Gör så här

1
Hetta upp matfettet i en gryta. Bryn grytbitarna runt om i omgångar. Krydda med salt och krossad grönpeppar. Häll över vatten, fond och gin. Låt grytan puttra under lock 30 min-1 tim tills köttet är riktigt mört.

2
Skala och skär morötterna i stavar.Tillsätt morötterna i grytan när 20 min återstår av koktiden. Blanda grädde med vetemjöl och rör ner i grytan. Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med gelé.

3
Finhacka timjan och blanda ner den och syltlöken i grytan innan servering.

4
Servera med potatis, gärna klyft- och en sallad.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Samling kring grytan” som ingår i temafesten “Middag med manglad duk”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top