Rådjursfilé med lingonsky

Du behöver 2 st ytterfilé (ca 800 g) av rådjur (eller ren) bindgarn Gör så här 1 Putsa ytterfilén ren från senor och ojämnheter. Renskrapa...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st ytterfilé (ca 800 g) av rådjur (eller ren)
  • bindgarn

Gör så här

1
Putsa ytterfilén ren från senor och ojämnheter. Renskrapa senorna, men spara dem till såsen. Mixa det bortskurna köttet till färs utan salt och kryddor.

2
Bred färsen utmed den ena filén och lägg på den andra filén. Pressa ihop och bind om med bindgarn. Allt detta kan göras dagen före. Lägg köttet i kylskåpet.

3
Bryn köttbiten i stekpanna. Lägg sedan in den i ugnen i stekpannan eller en ugnssäker form. Stek i 150 grader i 10-15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila inslaget i folie ungefär 15 minuter så att värmen får jämna ut sig och köttet blir fint rosa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top