Rådjursfilé med fransk senap

Du behöver 500 g rådjursfilé smör till stekning 1 krm svartpeppar nymald 3 dl crème fraîche 1 st grönsaksbuljongtärning 1 st vitlöksklyfta pressad salt 4.5...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rådjursfilé
  • smör till stekning
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • salt
  • 4.5 tsk senap fransk ljus
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk smör kallt
  • 1 st ask kryddkrasse

Tillbehör:

potatis pressad
sallad

Gör så här

1
1 Torka av köttet med hushållspapper och skär det i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet hastigt i omgångar på högsta värme. Lägg sedan tillbaka allt kött i pannan.

2
2 Stäng av köksfläkten och håll gärna stekpannan en bit ifrån fläkten. Slå på konjaken och tänd omedelbart eld i stekpannan. När konjaken brunnit ut (efter några sekunder), ställ tillbaka stekpannan på plattan och krydda med svartpeppar.

3
3 Tillsätt crème fraîche i stekpannan och låt koka upp. Smula i buljongtärningen och tillsätt den pressade vitlöken. Smaka av med salt. Fiska eventuellt upp köttet medan du rör ihop såsen och lägg sedan tillbaka det i pannan. Låt puttra några minuter.

4
4 Tillsätt senap, gräslök och persilja. Rör i 1 msk kallt smör. Klipp krasse och strö över.

5
5 Bjud kokt pressad potatis och sallad till.


Kommentar:
– Det här är ett recept som jag lagat i många år och som jag gärna bjuder min familj på. Det är lättlagat men ändå lite exklusivt, hälsar Barbro Eriksson som gjort receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top