RECEPT FRÅN IK

Rådjursfilé med fransk senap

Av .

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rådjursfilé
  • smör till stekning
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • salt
  • 4.5 tsk senap fransk ljus
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk smör kallt
  • 1 st ask kryddkrasse
  • Tillbehör:

  • potatis pressad
  • sallad

Gör så här

1
1 Torka av köttet med hushållspapper och skär det i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet hastigt i omgångar på högsta värme. Lägg sedan tillbaka allt kött i pannan.
2
2 Stäng av köksfläkten och håll gärna stekpannan en bit ifrån fläkten. Slå på konjaken och tänd omedelbart eld i stekpannan. När konjaken brunnit ut (efter några sekunder), ställ tillbaka stekpannan på plattan och krydda med svartpeppar.
3
3 Tillsätt crème fraîche i stekpannan och låt koka upp. Smula i buljongtärningen och tillsätt den pressade vitlöken. Smaka av med salt. Fiska eventuellt upp köttet medan du rör ihop såsen och lägg sedan tillbaka det i pannan. Låt puttra några minuter.
4
4 Tillsätt senap, gräslök och persilja. Rör i 1 msk kallt smör. Klipp krasse och strö över.
5
5 Bjud kokt pressad potatis och sallad till.

Kommentar:
– Det här är ett recept som jag lagat i många år och som jag gärna bjuder min familj på. Det är lättlagat men ändå lite exklusivt, hälsar Barbro Eriksson som gjort receptet.

Recept // Fler viltrecept