Rådjursfärsbiffar med persiljerotspuré

Du behöver 600 g rådjursfärs (fungerar även med älgfärs och nötfärs) 1 st ägg 1 st lök liten råriven gul 5 st enbär finhackade 1...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g rådjursfärs (fungerar även med älgfärs och nötfärs)
  • 1 st ägg
  • 1 st lök liten råriven gul
  • 5 st enbär finhackade
  • 1 st potatis riven kokt
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar nymalen
  • smör till stekning
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond 1/2 köttbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk maizenaredning
  • 800 g persiljerot skalade och i bitar
  • 600 g kantareller grovt hackade
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 0.5 dl persilja grovt hackad
  • salt, vitpeppar
  • lingon rårörda, som tillbehör

Gör så här

1
Arbeta ihop rådjursfärs, ägg, lök, enbär, riven potatis, mjölk, salt och vitpeppar till en jämn smet. Forma fina biffar och bryn dem i smör och olja. Efterstek dem i ugnen, 200 grader i 15 minuter. Vispa ur stekpannan med vatten, fond eller buljong och soja. Om du vill kan du reda av med lite maizena.

2
Koka persiljeroten mjuk i saltat vatten, 15-20 minuter. Slå bort vattnet och kör rötterna i en matberedare eller mosa med potatisstöt.

3
Smörstek kantarellerna och blanda i dem i moset tillsammans med crème fraiche och hackad persilja. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med purén, skyn och rårörda lingon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top