Rådjursbiff med kantarellsås

Du behöver 4 st biff 1 msk smör + 1 msk olja salt och svartpeppar 4 tsk rönnbärsgelé Kantarellsås: 1 msk smör 1 st schalottenlök...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st biff
  • 1 msk smör + 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 4 tsk rönnbärsgelé

Kantarellsås:

1 msk smör
1 st schalottenlök
200 g kantareller
2.5 dl matlagningsgrädde
1 msk kantarellfond vilt- och
1.5 dl vatten
2 tsk rönnbärsgelé
0.5 msk maizena ljus redning
salt och svartpeppar

Gör så här

1
Börja med såsen: Smält smöret i en kastrull, fräs löken och tillsätt bitskurna kantareller. Fräs kantarellerna 3 minuter under omrörning.

2
Tillsätt grädde, fond, vatten och gelé. Koka upp. Sänk värmen. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Rör ner redning och koka såsen ytterligare en minut. Smaka av med salt och svartpeppar.

3

4
Biffar: Ställ biffarna med snittytan upp och platta till dem lite med knuten näve.

5
Hetta upp smör och olja i en stekpanna tills smöret är gyllenbrunt. Lägg i biffarna. Stek dem cirka 2 minuter. Strö på salt och peppar och vänd. Salta och peppra den stekta sidan. Stek ytterligare cirka 2 minuter. Dra pannan åt sidan och låt värmen jämna ut sig i biffarna under 2-3 minuter.

6
Lägg upp på tallrikar, garnera varje biff med en tesked rönnbärsgelé, och servera med såsen och ugnsbakade potatisar.

7

8
Ugnsbakade småpotatisar: Beräkna fyra små potatisar per portion. Tvätta dem och rulla dem i 1 msk olivolja i en liten långpanna. Baka på nedre falsen i ugn i 200 grader cirka

9
30 minuter. Strö på och rulla i hackad persilja och repade timjansblad samt lite gourmetsalt (saltflingor) vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top