Rädisrabatt med ostkräm

Du behöver rädisa 1–2 knippen rädisor med fin blast 2 tsk kavring 0,5 msk fänkålsfrön lätt krossade 1 g smör dl salt 150 fetaost 1...

Tillagningstid: 25 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • rädisa 1–2 knippen rädisor med fin blast
  • 2 tsk kavring
  • 0,5 msk fänkålsfrön lätt krossade
  • 1 g smör
  • dl salt
  • 150 fetaost 1 förp
  • 2 crème fraîche
  • 0 svarpeppar nymalen
  • 0 smörgåskrasse till dekoration

Gör så här

1

Skölj rädisorna noga och plocka bort eventuella fula blad, låt ligga i iskallt vatten.

2

Mixa kavringen och fänkålsfröna till ett fint smul i mixer med knivarna monterade. Stek smulorna på medelvärme i smöret tills de doftar gott och blir frasiga. Akta så att de inte bränns. Låt svalna på tallrik.

3

Mixa fetaosten med crème fraîche till en slät kräm, smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Kyl till servering.

4

Bred ut ostkrämen på ett litet fat. Torka av rädisorna och stick ner dem i ostkrämen. Strö över kavringssmulet så att det blir som ett jordlager och klipp över lite smörgåskrasse. 

5

Låt gästerna ”skörda” sina egna rädisor. 


Kommentar:
Inte mycket spirar i rabatterna när påsken är tidig. Vi tröstar oss med en låtsasrabatt där vi kan skörda krispiga rädisor ur feta-ostkräm, med jord av kavring.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top