Du behöver
- rädisa 1–2 knippen rädisor med fin blast
- 2 tsk kavring
- 0,5 msk fänkålsfrön lätt krossade
- 1 g smör
- dl salt
- 150 fetaost 1 förp
- 2 crème fraîche
- 0 svarpeppar nymalen
- 0 smörgåskrasse till dekoration
Gör så här
Skölj rädisorna noga och plocka bort eventuella fula blad, låt ligga i iskallt vatten.
Mixa kavringen och fänkålsfröna till ett fint smul i mixer med knivarna monterade. Stek smulorna på medelvärme i smöret tills de doftar gott och blir frasiga. Akta så att de inte bränns. Låt svalna på tallrik.
Mixa fetaosten med crème fraîche till en slät kräm, smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Kyl till servering.
Bred ut ostkrämen på ett litet fat. Torka av rädisorna och stick ner dem i ostkrämen. Strö över kavringssmulet så att det blir som ett jordlager och klipp över lite smörgåskrasse.
Låt gästerna ”skörda” sina egna rädisor.
Inte mycket spirar i rabatterna när påsken är tidig. Vi tröstar oss med en låtsasrabatt där vi kan skörda krispiga rädisor ur feta-ostkräm, med jord av kavring.