Radiokaka med apelsin

Du behöver 200 g kokosfett 200 g mörk choklad 2 st ägg 180 g florsocker (3 dl) 2 st apelsiner rivet skal av 25 st...

Tillagningstid: 20 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 200 g kokosfett
  • 200 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 180 g florsocker (3 dl)
  • 2 st apelsiner rivet skal av
  • 25 st vaniljkex av marietyp

Gör så här

1
Smält kokosfett och choklad i mikro (eller i kastrull på svag värme). Låt svalna. Klä under tiden en avlång form, cirka 1 1/2 liter, med bakplåtspapper.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladsmältan i tunn stråle, blanda sist i apelsinskalet. Grunda formen med ett lager choklad, varva sedan kex och chokladsmet. Låt stelna i kylskåp till nästa dag. Ta fram en stund före servering. Skär centimetertjocka skivor med vass kniv.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top