Radicchio rosso stekt rosésallad (med fläsk)

Du behöver 2 l vatten 4 tsk salt 750 g rosésallad 100 g sidfläsk skivat, utan svål 2 st rödlök skalade 2 st skalade vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 l vatten
  • 4 tsk salt
  • 750 g rosésallad
  • 100 g sidfläsk skivat, utan svål
  • 2 st rödlök skalade
  • 2 st skalade vitlöksklyftor
  • 2.5 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt i stor kastrull. Ansa salladshuvudena och dela dem i fyra klyftor vardera. (Traditionellt förväller man klyftorna någon minut, men hoppa gärna över det momentet.)

2
Strimla fläsket, klyfta lökarna, finskiva vitlöken. Hetta upp oljan i stor stekpanna. Fräs fläsk och lök 3 minuter i pannan på medelvärme.

3
Rör i vitlöken, lägg i salladsklyftorna och låt dem fräsa med 2–

4
3 minuter på svag värme, tills de blir glansiga. Vänd ett par gånger under tiden, salta och peppra.

5
Tips Uteslut fläsket och använd rätten som grönsak till kött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top