Du behöver
- 2 l vatten
- 4 tsk salt
- 750 g rosésallad
- 100 g sidfläsk skivat, utan svål
- 2 st rödlök skalade
- 2 st skalade vitlöksklyftor
- 2.5 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Koka upp vatten och salt i stor kastrull. Ansa salladshuvudena och dela dem i fyra klyftor vardera. (Traditionellt förväller man klyftorna någon minut, men hoppa gärna över det momentet.)
2
Strimla fläsket, klyfta lökarna, finskiva vitlöken. Hetta upp oljan i stor stekpanna. Fräs fläsk och lök 3 minuter i pannan på medelvärme.
3
Rör i vitlöken, lägg i salladsklyftorna och låt dem fräsa med 2–
4
3 minuter på svag värme, tills de blir glansiga. Vänd ett par gånger under tiden, salta och peppra.
5
Tips Uteslut fläsket och använd rätten som grönsak till kött.