Du behöver
- 1 bitar surdegsbröd eller vitt bondbröd
- olja till stekning
- flingsalt
- 600 g oxkött högrev, innanlår eller oxfilé
- 1 st rödlök finhackad
- 0.5 dl cornichonger finhackade
- 4 msk kapris
- 1 kruka persilja finhackad
- 4 msk dijonsenap
- 4 st äggulor
- 2 msk rapsolja
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Skär bort kanten på brödet. Mixa eller riv det grovt.
2
Stek brödsmulorna på medelvärme i olja och lite smör i en stekpanna tills brödet är frasigt och gyllenbrunt. Krydda med lite flingsalt och låt rinna av på hushållspapper.
3
Fördela alla ingredienser till råbiffen på fyra tallrikar. Ringla över rapsolja, salta och peppra och låt var och en själv blanda vid servering.
Receptet kommer från “Markus höst- och vintermat” som är utgiven på förlaget “The Bearded Lady”.