Råbiff med rödlök och kapris

Du behöver 1 bitar surdegsbröd eller vitt bondbröd olja till stekning flingsalt 600 g oxkött högrev, innanlår eller oxfilé 1 st rödlök finhackad 0.5 dl...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 bitar surdegsbröd eller vitt bondbröd
  • olja till stekning
  • flingsalt
  • 600 g oxkött högrev, innanlår eller oxfilé
  • 1 st rödlök finhackad
  • 0.5 dl cornichonger finhackade
  • 4 msk kapris
  • 1 kruka persilja finhackad
  • 4 msk dijonsenap
  • 4 st äggulor
  • 2 msk rapsolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Skär bort kanten på brödet. Mixa eller riv det grovt.

2
Stek brödsmulorna på medelvärme i olja och lite smör i en stekpanna tills brödet är frasigt och gyllenbrunt. Krydda med lite flingsalt och låt rinna av på hushållspapper.

3
Fördela alla ingredienser till råbiffen på fyra tallrikar. Ringla över rapsolja, salta och peppra och låt var och en själv blanda vid servering.


Kommentar:
Receptet kommer från “Markus höst- och vintermat” som är utgiven på förlaget “The Bearded Lady”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top