Råbiff med confiterad äggula

Du behöver 600 g oxfärs absolut nymalen, max 10 % fett 0.5 tsk salt svartpeppar rikligt med nymalen 3 dl olivolja 4 st äggulor 2...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g oxfärs absolut nymalen, max 10 % fett
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar rikligt med nymalen
  • 3 dl olivolja
  • 4 st äggulor
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 4 msk dijonsenap
  • 4 msk cornichon finhackad
  • 4 msk kapris
  • 4 msk rödbetor tärnade
  • 4 cl eau de vie
  • salladsblad

Gör så här

1
Blanda färsen med salt, nymalen svartpeppar och 2 matskedar av olivoljan. Forma fyra biffar och ställ kallt.

2
Häll resterande olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg försiktigt ner äggulorna i oljan. Värm oljan till 70 grader (använd stektermometer). Värm under tiden ugnen till cirka 70 grader.

3
Ställ in kastrullen i ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna något.

4
Lägg upp råbiffarna på tallrikar med tillbehören, garnera med lite sallad.

5
Tips: Verkar det krångligt att confitera äggula? Servera med rå äggula i stället!


Kommentar:
Recept av Pelle Johansson, krögare och köksmästare på Wärdshuset Ulla Winbladh.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top