RECEPT FRÅN IK

Råbiff med confiterad äggula

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g oxfärs absolut nymalen, max 10 % fett
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar rikligt med nymalen
  • 3 dl olivolja
  • 4 st äggulor
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 4 msk dijonsenap
  • 4 msk cornichon finhackad
  • 4 msk kapris
  • 4 msk rödbetor tärnade
  • 4 cl eau de vie
  • salladsblad

Gör så här

1
Blanda färsen med salt, nymalen svartpeppar och 2 matskedar av olivoljan. Forma fyra biffar och ställ kallt.
2
Häll resterande olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg försiktigt ner äggulorna i oljan. Värm oljan till 70 grader (använd stektermometer). Värm under tiden ugnen till cirka 70 grader.
3
Ställ in kastrullen i ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna något.
4
Lägg upp råbiffarna på tallrikar med tillbehören, garnera med lite sallad.
5
Tips: Verkar det krångligt att confitera äggula? Servera med rå äggula i stället!

Kommentar:
Recept av Pelle Johansson, krögare och köksmästare på Wärdshuset Ulla Winbladh.

Recept // Fler nötköttrecept