Du behöver

  • 300 g smör rumstempererat
  • 4 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl rabarber skivad
  • Toscasmet

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl honung
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl mjölk
  • 6 dl nötter t ex pecan-, pistage- och hasselnöt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker riktigt ljust och luftigt i en bunke.
2
Rör ner äggen, ett i taget. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med bakpulver.
3
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, cirka 30 x 40 centimeter. Strö över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
4
Smält smöret till toscasmeten i en kastrull. Tillsätt socker,
5
honung, mjöl och mjölk och låt sjuda under vispning i ett par minuter tills smeten har tjocknat.
6
Rör i blandade nötter och bred ut smeten på kakan. Fortsätt att grädda kakan i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills den har fått fin färg. Låt svalna i cirka 10 minuter i långpannan, och fös sedan över på ett galler och låt svalna helt.

Kommentar:
Tips! Kakan går utmärkt att frysa i lagom stora portionsbitar, enkla att ta fram vartefter de ska ätas.

Recept // Fler frukt & bärrecept