Rabarbertiramisu med tesmak

Du behöver 425 g rabarber strimlade 1 3/4 dl vatten 2.5 dl strösocker 1.5 dl citron det yttersta gula skalet, rivet 5 st äggulor 1...

Tillagningstid: 60 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 425 g rabarber strimlade
  • 1 3/4 dl vatten
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl citron det yttersta gula skalet, rivet
  • 5 st äggulor
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 425 g mascarpone
  • 3-4 cl starkt Earl Grey-te
  • 35 st savoyardikex

Till servering:

rabarber
50 g vit choklad

Gör så här

1
Koka upp strimlade rabarber, vatten och socker i en kastrull och låt sjuda cirka 10 minuter eller tills rabarbern kokat mjuk. Rör ner citronskal, ställ kastrullen åt sidan och låt svalna.

2
Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt mascarpone och vispa till en slät smet.

3
Brygg ett riktigt starkt te och låt svalna. Varva mascarpone­smeten, rabarberkompott och kex som hastigt doppas i det starka teet i en form. Avsluta med ett lager mascarponesmet, täck med plastfilm och låt stå i kylskåp i 6–8 timmar, gärna längre.

4
Riv vit choklad över tiramisun strax före servering och dekorera eventuellt med rabarbertrådar som du får genom att skala rabarbern med en potatisskalare.

5
Tips! Gör gärna tiramisun redan dagen före så kommer den att bli ännu saftigare och godare.


Kommentar:
Tid: 1 timme + tid för svalning.
Tiramisu görs normalt sett med smakerna kaffe och kakao, men här gör vi den härligt somrig med hjälp av rabarberkompott och Earl Grey.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top