Du behöver
- 425 g rabarber strimlade
- 1 3/4 dl vatten
- 2.5 dl strösocker
- 1.5 dl citron det yttersta gula skalet, rivet
- 5 st äggulor
- 1 3/4 dl florsocker
- 425 g mascarpone
- 3-4 cl starkt Earl Grey-te
- 35 st savoyardikex
Till servering:
rabarber
50 g vit choklad
Gör så här
1
Koka upp strimlade rabarber, vatten och socker i en kastrull och låt sjuda cirka 10 minuter eller tills rabarbern kokat mjuk. Rör ner citronskal, ställ kastrullen åt sidan och låt svalna.
2
Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt mascarpone och vispa till en slät smet.
3
Brygg ett riktigt starkt te och låt svalna. Varva mascarponesmeten, rabarberkompott och kex som hastigt doppas i det starka teet i en form. Avsluta med ett lager mascarponesmet, täck med plastfilm och låt stå i kylskåp i 6–8 timmar, gärna längre.
4
Riv vit choklad över tiramisun strax före servering och dekorera eventuellt med rabarbertrådar som du får genom att skala rabarbern med en potatisskalare.
5
Tips! Gör gärna tiramisun redan dagen före så kommer den att bli ännu saftigare och godare.
Tid: 1 timme + tid för svalning.
Tiramisu görs normalt sett med smakerna kaffe och kakao, men här gör vi den härligt somrig med hjälp av rabarberkompott och Earl Grey.