Du behöver
- 300 g rabarber i bitar
- 1.5 dl strösocker
- 1 st vaniljstång
- 6 st äggulor
- 1.5 dl strösocker
- 5 dl vispgrädde
- Mandelflarn
- 90 g sötmandel
- 125 g smör
- 1 3/4 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk mjölk
Gör så här
1
Blanda rabarberbitarna med socker och vaniljen ur en urskrapad vaniljstång i en rostfri kastrull. Låt det safta till sig i en timmes tid.
2
Koka upp och koka ihop rabarbern 7–10 minuter. Låt kallna.
3
Vispa äggulorna pösiga med sockret. Blanda i rabarbern. Vispa grädden medelhård och vänd ner den i rabarberblandningen.
4
Klä en 1 1/2-liters avlång bakform med plastfilm. Häll i smeten och sätt den i frysen tills parfaiten är hård, helst över natten.
5
Mandelflarn (cirka 20 stycken) Skålla, skala och hacka mandeln.
6
Sjud samman smör, socker, mjöl och mjölk under omrörning i en kastrull. Blanda i mandeln.
7
Lägg teskedsstora klickar på en papprad plåt, inte för tätt, smeten flyter ut rätt mycket.
8
Grädda flarnen mitt i ugnen i 200 grader 4–5 minuter tills de fått fin färg. De blir spröda när de svalnat.
9
Servera flarnen till rabarberparfaiten, dekorera med hallon.