Rabarberparfait med mandelflarn och hallon

Du behöver 300 g rabarber i bitar 1.5 dl strösocker 1 st vaniljstång 6 st äggulor 1.5 dl strösocker 5 dl vispgrädde Mandelflarn 90 g...

Tillagningstid: 120 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 300 g rabarber i bitar
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 6 st äggulor
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • Mandelflarn
  • 90 g sötmandel
  • 125 g smör
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk

Gör så här

1
Blanda rabarberbitarna med socker och vaniljen ur en urskrapad vaniljstång i en rostfri kastrull. Låt det safta till sig i en timmes tid.

2
Koka upp och koka ihop rabarbern 7–10 minuter. Låt kallna.

3
Vispa äggulorna pösiga med sockret. Blanda i rabarbern. Vispa grädden medelhård och vänd ner den i rabarberblandningen.

4
Klä en 1 1/2-liters avlång bakform med plastfilm. Häll i smeten och sätt den i frysen tills parfaiten är hård, helst över natten.

5
Mandelflarn (cirka 20 stycken) Skålla, skala och hacka mandeln.

6
Sjud samman smör, socker, mjöl och mjölk under omrörning i en kastrull. Blanda i mandeln.

7
Lägg teskedsstora klickar på en papprad plåt, inte för tätt, smeten flyter ut rätt mycket.

8
Grädda flarnen mitt i ugnen i 200 grader 4–5 minuter tills de fått fin färg. De blir spröda när de svalnat.

9
Servera flarnen till rabarberparfaiten, dekorera med hallon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top