Rabarberpaj med marängtäcke

Du behöver pajdeg 4 dl vetemjöl strösocker 150 g smör osaltat 0.5 st ägg lätt vispat 1 st äggula 1 tsk vaniljsocker Fyllning 1 l...


10 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • strösocker
  • 150 g smör osaltat
  • 0.5 st ägg lätt vispat
  • 1 st äggula
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

1 l rabarber i bitar
2 dl strösocker
apelsin finrivet skal av 1

Maräng

3 st äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
citronsaft ett par droppar

Gör så här

1
Kör ingredienserna till pajskalet i en matberedare tills det bildats en boll. Knåda då degen snabbt tills den är smidig och fin.

2
Kavla ut degen och klä en form, cirka 26 cm i diameter, med den. Nagga bottnen och låt den stå i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förbaka pajskalet i 10 minuter.

3
Skala och dela rabarbern i 5 cm långa bitar. Blanda rabarber, socker och apelsinskal i en kastrull med tjock botten. Låt ingredienserna smälta samman på medelvärme i cirka 20 minuter eller tills rabarbern blivit mjuk och saftig. Låt blandningen svalna något.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker, lite åt gången, samtidigt som du vispar. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft. Fördela rabarbermoset i formen. Skeda eller spritsa ut marängen över pajen.

5
Grädda tills pajen får en gyllene yta i 20–25 minuter.


Kommentar:
Tid 1 timme 40 minuter + kyltid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top