RECEPT FRÅN

Rabarberpaj med hallon & kokos
Prova vår snabbgjorda glutenfria rabarberpaj! Allra godast är den om den serveras lite varm.
Extra tid: 35 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner
Du behöver
- 200 g rabarber
- 250 g hallon färska eller frysta
- 0.75 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 125 g rumsvarmt smör
- 0.5 dl rörsocker
- 0.5 dl strösocker
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 0.5 dl kokosflingor
- 0.5 tsk bakpulver
- vaniljsås eller grädde
Smultäcke
Servering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i tunna skivor.
2
Lägg rabarber och hallon i en smord pajform. Blanda socker och potatismjöl i en kopp och strö det över.
3
Smultäcke Blanda smör, rörsocker, strösocker, mandelmjöl, kokosmjöl, kokosflingor och bakpulver till en deg i en bunke. Smula degen över rabarbern och hallonen.
4
Grädda i mitten av ugnen i 30−35 minuter. Om smultäcket får för mycket färg kan du täcka med ugnsfolie.
5
Servera pajen med vaniljsås eller vispad grädde.