Rabarberpaj med hallon & kokos

Prova vår snabbgjorda glutenfria rabarberpaj! Allra godast är den om den serveras lite varm.

Tillagningstid: 15 minuter | Extra tid: 35 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 200 g rabarber
  • 250 g hallon färska eller frysta
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Smultäcke

125 g rumsvarmt smör
0.5 dl rörsocker
0.5 dl strösocker
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
0.5 dl kokosflingor
0.5 tsk bakpulver

Servering

vaniljsås eller grädde

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i tunna skivor.

2

Lägg rabarber och hallon i en smord pajform. Blanda socker och potatismjöl i en kopp och strö det över.

3

Smultäcke Blanda smör, rörsocker, strösocker, mandelmjöl, kokosmjöl, kokosflingor och bakpulver till en deg i en bunke. Smula degen över rabarbern och hallonen.

4

Grädda i mitten av ugnen i 30−35 minuter. Om smultäcket får för mycket färg kan du täcka med ugnsfolie.

5

Servera pajen med vaniljsås eller vispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top