RECEPT FRÅN IK

Rabarberpaj med hallon & kokos

Prova vår snabbgjorda glutenfria rabarberpaj! Allra godast är den om den serveras lite varm.

Av .

Extra tid: 35 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 200 g rabarber
  • 250 g hallon färska eller frysta
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smultäcke

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl rörsocker
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Servering

  • vaniljsås eller grädde

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i tunna skivor.

2

Lägg rabarber och hallon i en smord pajform. Blanda socker och potatismjöl i en kopp och strö det över.

3

Smultäcke Blanda smör, rörsocker, strösocker, mandelmjöl, kokosmjöl, kokosflingor och bakpulver till en deg i en bunke. Smula degen över rabarbern och hallonen.

4

Grädda i mitten av ugnen i 30−35 minuter. Om smultäcket får för mycket färg kan du täcka med ugnsfolie.

5

Servera pajen med vaniljsås eller vispad grädde.


Recept // Fler rabarberrecept