Rabarberpaj med frön och nötter

Du behöver rabarberstänglar 1 dl socker 1 msk potatismjöl Smuldeg: 0.5 dl hasselnötter 0.5 dl mandel 2 dl havregryn 0.5 dl vetegroddar 0.5 dl solrosfrön...


4 portioner

Du behöver

  • rabarberstänglar
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl

Smuldeg:

0.5 dl hasselnötter
0.5 dl mandel
2 dl havregryn
0.5 dl vetegroddar
0.5 dl solrosfrön
2 msk sesamfrön
2 msk kokos
2 msk råsocker
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl rapsolja
0.5 dl vatten

Gör så här

1
Skär rabarbern i bitar. Lägg i smord form. Blanda socker och potatismjöl. Strö över rabarberbitarna och blanda om.

2
Gör smuldegen. Hacka hasselnötter och mandel. Blanda hacket med havregryn, vetegroddar, solrosfrön, sesamfrön, kokos, råsocker och vaniljsocker.

3
Vispa ihop rapsolja och vatten. Blanda i det torra. Strö smulorna över rabarberna.

4
Grädda på nedre falsen i ugnen, cirka 30 minuter i 200 grader.

5
Servera med vaniljsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top