Du behöver

  • rabarberstänglar
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldeg:

  • 0.5 dl hasselnötter
  • 0.5 dl mandel
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl vetegroddar
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk kokos
  • 2 msk råsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl vatten

Gör så här

1
Skär rabarbern i bitar. Lägg i smord form. Blanda socker och potatismjöl. Strö över rabarberbitarna och blanda om.
2
Gör smuldegen. Hacka hasselnötter och mandel. Blanda hacket med havregryn, vetegroddar, solrosfrön, sesamfrön, kokos, råsocker och vaniljsocker.
3
Vispa ihop rapsolja och vatten. Blanda i det torra. Strö smulorna över rabarberna.
4
Grädda på nedre falsen i ugnen, cirka 30 minuter i 200 grader.
5
Servera med vaniljsås.

Recept // Fler övrigtrecept