Rabarbermarmelad med kanel

Du behöver 1 dl vatten 500 g rabarber ansade, skurna bitar 500 g syltsocker 2 st kanelstänger (ca 7 cm långa) Gör så här Koka...


8 portioner

Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 500 g rabarber ansade, skurna bitar
  • 500 g syltsocker
  • 2 st kanelstänger (ca 7 cm långa)

Gör så här

Koka vatten, rabarber, socker och kanelstänger några minuter tills rabarberbitarna nästan kokat sönder. Låt svalna. Fiska upp kanelstängerna. Fyll marmeladen på ren burk. Håller i flera veckor i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top