Rabarbermarängpaj med ingefära och citron

Du behöver 1 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 1 tsk ingefära 125 g kallt smör 3.5 st stjälkar (ca 350 g) 2 dl vatten 0.5...


8 portioner

Du behöver

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk ingefära
  • 125 g kallt smör
  • 3.5 st stjälkar (ca 350 g)
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • citron rivet skal av 1 + saften av 1/2 citron
  • 2.5 st potatismjöl
  • 1 msk strösocker
  • 4 st äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk pressad citronsaft

Gör så här

1
Mixa samman mjölsorter, ingefära och smör till deg. Tryck ut i en pajform, cirka 24 cm i diameter, och

2
lite upp på kanterna. Nagga botten och stötta kanterna med dubbel alfolie. Förgrädda mitt i 225 graders ugn 10–12 minuter. Ta ut, låt svalna, ta bort folien.

3

4
Skölj rabarbern och skär i cm-breda bitar. Spara en handfull tunna skivor till dekoration. Lägg resten i rymlig kastrull, häll på vatten, tillsätt 1/2 dl socker och skal och saft av citron. Koka upp på hög värme under lock, sänk värmen, sjud tills frukten är mjuk. Rör om ofta.

5

6
Blanda potatismjöl med ett par matskedar kallt vatten, häll ner i fruktkoket, låt koka upp igen under omrörning. Dra genast från plattan. Strö socker på ytan så skinnar sig inte krämen.

7

8
Vispa äggvitor och socker till fast skum med citronsaften. Visp och skål måste vara helt fettfria, annars reser sig inte marängsmeten.

9

10
Fördela rabarberkräm i pajskalet och klicka marängsmet över. Garnera med rabarberskivor, grädda till fin färg, cirka 8 minuter mitt i 150 grader varm ugn. Låt svalna något.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top