RECEPT FRÅN IK

Rabarberkyckling i ugn

Foto: Ulf Svensson

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 800 g kycklinginnerfilé
  • smör eller olja till stekning
  • 150 g rabarberstjälkar
  • Sås

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk kycklingfond
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk sirap
  • 1-2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • Till servering

  • 2-3 msk klippt gräslök
  • kokt ris eller pressad potatis
  • sallad

Gör så här

1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Bryn kycklingen i stekpanna, salta och peppra.

3

Lägg kycklingen i en lätt smord, ugnssäker form. Skölj av rabarbern och skiva den centimetertjockt. Strö skivorna över kycklingen.

4

Blanda ingredienserna till såsen och häll den över kycklingen.

5

Sätt i mitten av ugnen, tillaga 15–20 minuter.

6

Strö gärna på gräslök före serveringen. Bjud ris eller pressad potatis till.

7

Redaktionens kommentar Tidigt under rabarbersäsongen kan man ha längre rabarberbitar. Men efter midsommar eller så blir stängerna grövre och trådigare. Då passar korta bitar bäst.


Kommentar:
Skiva rabarberstjälkar tunt och gratinera med kycklingfilé i kryddig sås, efter det här receptet från Monica Granberg i Tumba.

Recept