Du behöver
- 800 g kycklinginnerfilé
- smör eller olja till stekning
- 150 g rabarberstjälkar
Sås
4 dl vispgrädde
4 msk kycklingfond
1 msk flytande honung
1 msk sirap
1-2 st pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
Till servering
2-3 msk klippt gräslök
kokt ris eller pressad potatis
sallad
Gör så här
Värm ugnen till 225 grader.
Bryn kycklingen i stekpanna, salta och peppra.
Lägg kycklingen i en lätt smord, ugnssäker form. Skölj av rabarbern och skiva den centimetertjockt. Strö skivorna över kycklingen.
Blanda ingredienserna till såsen och häll den över kycklingen.
Sätt i mitten av ugnen, tillaga 15–20 minuter.
Strö gärna på gräslök före serveringen. Bjud ris eller pressad potatis till.
Redaktionens kommentar Tidigt under rabarbersäsongen kan man ha längre rabarberbitar. Men efter midsommar eller så blir stängerna grövre och trådigare. Då passar korta bitar bäst.
Skiva rabarberstjälkar tunt och gratinera med kycklingfilé i kryddig sås, efter det här receptet från Monica Granberg i Tumba.