Rabarberkyckling i ugn

Du behöver 800 g kycklinginnerfilé smör eller olja till stekning 150 g rabarberstjälkar Sås 4 dl vispgrädde 4 msk kycklingfond 1 msk flytande honung 1...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 800 g kycklinginnerfilé
  • smör eller olja till stekning
  • 150 g rabarberstjälkar

Sås

4 dl vispgrädde
4 msk kycklingfond
1 msk flytande honung
1 msk sirap
1-2 st pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek

Till servering

2-3 msk klippt gräslök
kokt ris eller pressad potatis
sallad

Gör så här

1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Bryn kycklingen i stekpanna, salta och peppra.

3

Lägg kycklingen i en lätt smord, ugnssäker form. Skölj av rabarbern och skiva den centimetertjockt. Strö skivorna över kycklingen.

4

Blanda ingredienserna till såsen och häll den över kycklingen.

5

Sätt i mitten av ugnen, tillaga 15–20 minuter.

6

Strö gärna på gräslök före serveringen. Bjud ris eller pressad potatis till.

7

Redaktionens kommentar Tidigt under rabarbersäsongen kan man ha längre rabarberbitar. Men efter midsommar eller så blir stängerna grövre och trådigare. Då passar korta bitar bäst.


Kommentar:
Skiva rabarberstjälkar tunt och gratinera med kycklingfilé i kryddig sås, efter det här receptet från Monica Granberg i Tumba.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top