Rabarberkräm med marängtopp

Du behöver 500 g rabarber 3 dl vatten 1/2- st strösocker I dl 1 st vaniljstång 1.5 msk potatismjöl utrört i lite vatten Marängtopp: 4...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 3 dl vatten
  • 1/2- st strösocker I dl
  • 1 st vaniljstång
  • 1.5 msk potatismjöl utrört i lite vatten

Marängtopp:

4 st äggvitor
2 dl strösocker

Gör så här

Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg den i en gryta och häll i vatten och socker. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Lägg stången och kornen i kastrullen. Sjud under lock i cirka 15 minuter tills rabarbern mjuknat. Ta upp vaniljstången. Rör ner redningen och sjud försiktigt tills den tjocknar. Låt kallna. Fördela den i fyra ugnsfasta skålar eller tjocka glas. Sätt ugnen på grill/250 grader. Vispa äggvitorna styva i en fettfri skål. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills du har en tjock maräng. Fördela ovanpå rabarberkrämen. Ställ in i ugnen i några minuter tills marängen fått lite färg. Servera genast med mandelflarn (se recept) (Obs! uteslut mandelflarnen vid glutenintolerans, laktos & mjölkallergi).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top