Du behöver

  • 5 dl sköljd och skivad rabarber
  • 1 dl grovt riven ingefära
  • 1 1/2 dl strösocker
  • ev 2 tsk potatismjöl
  • 2 dl hasselnötter
  • Chokladmousse
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 125 g mascarponeost

Gör så här

1
Börja med chokladmoussen. Koka upp 1 deciliter grädde i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält den i grädden genom att röra noga.
2
Blanda chokladen med osten till en jämn smet. Vispa 1 1/2 deciliter grädde och vänd försiktigt ner i choklad­smeten. Ställ i kylen i minst 30 minuter.
3
Skala inte rabarbern utan tvätta den och låt det röda skalet sitta kvar. Skiva med en vass kniv. Pressa för hand ut så mycket saft som möjligt ur den rivna ingefäran och släng sedan bort rivet.
4
Koka rabarber, socker och inge­färsjuice i cirka 5 minuter tills rabarbern är mjuk. Rör eventuellt ut potatismjöl i en skvätt vatten och rör ner i kompotten om den är för rinnig.
5
Servera kompotten tillsammans med en klick vit chokladmousse. Strö grovt hackade hasselnötter på toppen.

Kommentar:
Tillagningstid 30 min + tid att vila i kylen.

Recept // Fler frukt & bärrecept