Rabarberkompott med grahamssmul

Du behöver Rabarberkompott 400 g rabarber 0.75 dl strösocker 2 msk vatten Grahamssmul 0.5 dl grahamsmjöl 2 msk strösocker 0.5 tsk kardemummakärnor 25 g smör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Rabarberkompott

400 g rabarber
0.75 dl strösocker
2 msk vatten

Grahamssmul

0.5 dl grahamsmjöl
2 msk strösocker
0.5 tsk kardemummakärnor
25 g smör rumsvarmt

Till servering

vispgrädde ovispad

Gör så här

1

Rabarberkompott Skiva rabarbern och lägg i en kastrull med socker och vatten. Låt koka på svag värme i 20 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Rör om då och då med en slev och mosa rabarbern lätt. Låt svalna.

2

Grahamssmul Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop grahamsmjöl och socker. Mortla kardemumman och rör ner den. Nyp ihop blandningen med det mjuka smöret. 

3

Sprid ut degsmulorna på en papprad plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills de fått fin färg. 

4

Skeda upp kompott i skålar. Häll på lite ovispad grädde och strö över smulor.

5

Tips: Rabarberkompotten är även god i frukostyoghurten. Den håller cirka en vecka i kylskåp.


Kommentar:
Syrlig kompott med kardemumma-smakande smulor är ett enkelt alternativ till paj.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top