RECEPT FRÅN IK

Rabarberkompott med grahamssmul

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Rabarberkompott

  • 400 g rabarber
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • Grahamssmul

  • 0.5 dl grahamsmjöl
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 25 g smör rumsvarmt
  • Till servering

  • vispgrädde ovispad

Gör så här

1

Rabarberkompott Skiva rabarbern och lägg i en kastrull med socker och vatten. Låt koka på svag värme i 20 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Rör om då och då med en slev och mosa rabarbern lätt. Låt svalna.

2

Grahamssmul Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop grahamsmjöl och socker. Mortla kardemumman och rör ner den. Nyp ihop blandningen med det mjuka smöret. 

3

Sprid ut degsmulorna på en papprad plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills de fått fin färg. 

4

Skeda upp kompott i skålar. Häll på lite ovispad grädde och strö över smulor.

5

Tips: Rabarberkompotten är även god i frukostyoghurten. Den håller cirka en vecka i kylskåp.


Kommentar:
Syrlig kompott med kardemumma-smakande smulor är ett enkelt alternativ till paj.

Recept