Läsar-recept

Rabarberkaka i långpanna

Du behöver 3 st ägg 6 dl strösocker 540 g 300 g smör 6 dl vetemjöl 360 g 1 msk bakpulver 1 l rabarber ca...

Tillagningstid: 60 minuter
15 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 6 dl strösocker 540 g
  • 300 g smör
  • 6 dl vetemjöl 360 g
  • 1 msk bakpulver
  • 1 l rabarber ca 600 g, skivad rabarber, 1–1 1/2 cm skivor
  • 0.5 dl strösocker 45 g
  • kanel malen

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. 

2

Vispa ägg och socker pösigt i en stor skål. Smält smöret i en kastrull och låt det koka upp. Blanda ner smöret i äggsmeten.

3

Rör ihop mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Häll den i en smord eller papprad ugnsform (30 x 40 centimeter).

4

Fördela rabarber över smeten och strö strösocker och kanel över hela kakan.  

5

Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter. Höj sedan värmen till 200 grader och grädda i 5–10 minuter till så att ytan får färg. Kakan ska börja bli lite torr i kanterna så att den knäckiga smörsmaken kommer fram. Låt svalna och skär i fyrkanter.

6

Tips Det är gott med vaniljglass till den varma kakan, men den kan också ätas kall.


Kommentar:
– Det här receptet kommer från början från en äppelpaj som jag blev bjuden på för cirka 20 år sedan, hälsar Carin Flemström.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top