Rabarbergrottor med apelsinkristyr

Du behöver 200 g smör rumstempererat 1 dl florsocker 0.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 4.5 dl vetemjöl 1 dl rabarberssylt 25 st kakformar små...

Tillagningstid: 50 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 200 g smör rumstempererat
  • 1 dl florsocker
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 dl rabarberssylt
  • 25 st kakformar små
  • kristyr
  • 1.25 dl florsocker
  • 1 msk apelsin pressad
  • 1 tsk apelsinskal finrivet

Gör så här

1
Vispa med elvisp eller i assistent det rumsvarma smöret ljust och fluffigt tillsammans med flor-, strö- och vaniljsocker. Häll i mjölet och vispa någon minut till en fast massa. Platta till degen lite, slå in den i plastfolie och låt vila 45 minuter i kylen.

2
Värm ugnen till 175 grader. Ställ ut 25 små formar på en plåt. Rulla kulor av kakdegen och gör en fördjupning i dem med ett mjölat finger. Lägg dem i formarna och fyll fördjupningen med sylt. Grädda i 14–15 minuter, eller tills ytan på kakan känns fast och precis börjar få antydan till färg. Låt svalna helt.

3
Blanda under tiden ingredienserna till kristyren, tillsätt mer florsocker om den känns för lös och några droppar pressad apelsin om den känns för hård. Häll upp i spritspåse och spritsa över de kalla kakorna.

4
Förvara dem torrt och svalt.


Kommentar:
Använd syltreceptet nedan eller köp en god färdig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top