Rabarberglass med rippel

Du behöver 500 g rabarber 3 dl strösocker 1 tsk citronsaft färskpressad 3 dl vispgrädde Gör så här 1 Sätt ugnen på 200 grader. Skölj,...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft färskpressad
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, torka och ansa rabarbern. Skär den i cirka 1 centimeter stora bitar. Lägg i en mindre papprad långpanna. Rabarbern ska ligga i ett lager och pappret måste gå upp på kanterna. Strö över sockret och blanda väl.

2
Baka i ugnen i 30 minuter och vänd runt en gång under tiden. Sockret ska smälta och börja bli gyllene men inte bränt; håll lite koll på slutet. Låt svalna.

3
Mixa slätt med citronsaft, plasta och ställ i kylen att bli kallt. Vispa grädden till fluffiga toppar.

4
Spara en knapp deciliter av rabarberpurén och vänd samman resten med grädden. Häll i en grund form, plasta in och ställ i frysen.

5
Rör i glassen varje kvart första timmen. Efter att du rört sista gången, klicka lite av den sparade purén här och där ovanpå glassen och dra sedan med en sked för att skapa ett mönster.

6
Frys ytterligare ett par timmar eller över natten. Om du har en glassmaskin kan du använda den i stället.

7
Ta fram glassen cirka 10 minuter innan servering.


Kommentar:
Tips! Servera gärna den läckra rabarberglassen
i strutar som doppats i vit eller mörk choklad och sedan i strössel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top