Rabarberfluff med syltad ingefära

Du behöver 500 g rabarber 1–1/2 dl strösocker 1 msk vatten 2 st äggvitor 1 dl florsocker 2 bitar syltad ingefära Gör så här 1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 1–1/2 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 2 bitar syltad ingefära

Gör så här

1
Skiva rabarbern och lägg i en kastrull med socker och vatten.

2
Koka på svag värme i cirka 10 minuter. Låt kallna.

3
Vispa äggvitorna styva. Tillsätt florsocker, lite i taget, och vispa till ett tjockt fluff.

4
Skär ingefäran i små bitar. Varva fluffet med kompott och ingefära i glas. Toppa med lite ingefära.

5
Tips! Det är fint att dra långa remsor av rabarberskal att trassla ihop till dekoration!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top