Rabarberchutney med curry

Du behöver 500 g rabarber skuren i bitar, (ca 1 liter) 2 st rödlökar klyftade 1 msk ättiksprit (12 %) 0.75 dl vatten 5 dl...

Tillagningstid: 90 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber skuren i bitar, (ca 1 liter)
  • 2 st rödlökar klyftade
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.75 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk ingefära torkad malen
  • 1.5 msk curry gärna stark
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 6 st aprikoser hackade

Gör så här

Lägg rabarber, lök, ättika och vatten i en kastrull. Koka upp och småkoka i 10 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka 30–60 minuter tills chutneyn tjocknar. Rör om då och då under kokningen. Häll upp på burk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top