Rabarberbullar med mandelmassa

Du behöver 14 dl vetemjöl 1 3/4 dl strösocker 1 pkt deg jästmix för söta med kardemumma och vanilj 150 g smör 5 dl mjölk...

Tillagningstid: 60 minuter
24 portioner

Du behöver

  • 14 dl vetemjöl
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 pkt deg jästmix för söta med kardemumma och vanilj
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk

Fyllning:

100 g mandelmassa
1 st rabarberstjälk hackad i små långsmala bitar
50 g smör rumsvarmt
1 st äggula
1 msk sirap ljus eller vit
äggvita till pensling
pärlsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser inklusive jästmixen i en bunke. Spar lite av mjölet till utbakningen.

2
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och ljumma degvätskan till 40 grader. Blanda med de torra ingredienserna.

3
Arbeta degen och knåda den omsorgsfullt eller använd blandare eller köksassistent. Det ska bli en lös men smidig deg. Låt jäsa under handduk cirka 15 minuter.

4
Riv mandelmassan på den grova sidan och blanda rivet med den hackade rabarbern, smör, äggula och sirap.

5
Dela degen i två delar. Rulla ut två längder och skär upp i 12 delar var.

6
Rulla runda bullar och ställ på en plåt. Gör en djup grop i mitten på varje bulle och lägg i lite rabar­berfyllning. Jäs under duk i 20 minuter till. Pensla bullarna med äggvita och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 6–8 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top